%social%

Huutokaupan käyttöehdot ja säännöt

Ohjeita käyttäjälle

meklarit.fi toimii myynti- ja kauppapaikkana huutokaupattaville tuotteille ja toimii maksujen välittäjänä ostajien ja myyjien välillä. Myytävät kohteet omistaa toimeksiantaja eli myyjä joka myös vastaa tuotekuvauksen oikeellisuudesta.

Tutustu ohjeisiin niin sivuston käyttäminen on helpompaa. Tarjousten tekeminen onnistuu vain rekisteröityneeltä käyttäjältä. Rekisteröityä voit vaikka heti ja olet valmiina huutamaan kun jotain mielenkiintoista ostettavaa löytyy.

Rekisteröityminen

Rekisteröityä tarvitsee vain kerran ja se on ilmaista.

Onnistuneesta rekisteröitymisestä saat tiedon sähköpostiisi ja sieltä saamillasi toimintaohjeilla aktivoit käyttäjätunnuksesi.

Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain kirjautua, kun haluat huutaa kohdetta/jättää tarjouksen.

HUOM! Mikäli olet rekisteröitynyt vasaranalla.fi sivustolle voit kirjautua samoilla tunnuksilla myös meklarit.fi sivustolle joten sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen.  Kirjautumalla hyväksyt käyttöehdot ja säännöt.

Myytävät kohteet ovat listattuna etusivulla aikajärjestyksessä alkaen ensimmäisenä sulkeutuvasta kohteesta."Takaisin listaukseen" valikko palauttaa sinut takaisin tuotelistaukseen.

Klikkaamalla tuotteen tietoja saat tarkempaa tietoa ja lisää kuvia kohteesta. Siellä saat tehtyä oman tarjouksesikin.

Hyödyllisiä vinkkejä rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille:

Huutoni - valikosta näet tekemiesi huutojen tiedot. Klikatessasi siellä tuotteen nimeä pääset myös sieltä helposti korottamaan tarjoustasi niin halutessasi.

Huutoni-valikosta näet tuotteen hinnan vihreänä kohteissa joissa sinulla on korkein tarjous huutokaupan päätyttyä. Päättymispäivämäärästä näet onko kohde avoin vai jo sulkeutunut. Vanhimmat kohteet poistuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä niitä voi itse poistaa.

Seurantalista. Voit lisätä mielenkiintoisen kohteen seurantalistalle klikkaamalla tuotekuvauksessa näkyvää "Lisää seuranta"-tekstiä. Seurantalistalle lisäämäsi tuotteet ovat listattuna aikajärjestyksessä. Päättymispäivämäärästä näet onko kohde avoin vai sulkeutunut. Avoimena olevaa kohdetta pääset huutamaan myös täältä klikkaamalla tuotteen nimeä ja pääset huutotilaan. Siellä klikkaamalla tekstiä "huutohistoria" näet kaikki kohteeseen tulleet huudot, oma huutosi näkyy vihreänä. Päättyneissä kohteissa voittamasi tuote näkyy listassa vihreänä. Halutessasi voit poistaa tuotteen listalta klikkaamalla "Poista seurannasta".

Jokaisella tuotteella on oma huutohistoriansa jossa huutajat näkyvät numeroina. Esimerkki:Mikäli olet jättänyt oman tarjouksesi ensimmäisenä, näkyy kaikki tekemäsi korotukset huutajanumerolla 1, toisenaa korotuksen tehnyt näkyy huutajanumerolla 2 jne.. kulloinkin kyseessä olevan kohteen historiassa. 

 

Tutustu kohteeseen aina huolellisesti, parhaaksi katsomassasi laajuudessa.

Tuotteilla ei ole takuuta, vaihto- tai palautusoikeutta ja tuote myydään "siinä kunnossa" sekä niillä varusteilla kun se myynti-hetkellä on.

Tekemäsi tarjous on aina sitova, eikä sitä voi enää perua.

Korkeimman hyväksytyn huudon/tarjouksen tehnyt on velvollinen ostamaan huutamansa tuotteen ja hänelle tulee vahvistus hyväksytystä huudosta sähköpostiin laskun muodossa viimeistään seuraavana päivänä.

Lasku ja maksuun liittyvät tiedot lähetetään ostajan sähköpostiin huutokaupan päättymispäivän iltana. Laskussa näkyy tuotteen nouto-osoite ja yhteystiedot noutamiseen tai lähettämiseen liittyvien asioiden sopimiseen.

Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä, käytännössä n. kolmen vuorokauden aikana(3 vrk) huutokaupan päättymisestä annetulle tilille kokonaisuudessaan.

Toimituskulut:

Mikäli tuotteen ilmoituksessa näkyy toimituskulujen kohdalla summa, voit lisätä sen laskun loppusummaan ja tuote lähetetään silloin automaattisesti sinua lähimpään matkahuoltoon kun suoritus näkyy tilillä. Jos haluat että toimituskulujen osuus näkyy eriteltynä laskussa, tulee sinun lähettää pyyntö uudesta laskusta osoitteesta myynti@meklarit.fi. Ilmoituksessa näkyvä summa toimituskulujen osalta sisältää arvonlisäveron. Mikäli ilmoituksessa ei ole mainittuna toimituskulujen summaa, voit tiedustella sitä laskussa lähettämisestä vastaavalta taholta.

Tuotteiden nouto viimeistään 10vrk kuluttua huutokaupan loppumisesta tai erikseen myynti-ilmoituksessa mainittuna ajankohtana. Tuote tulee olla maksettuna kokonaisuudessaan ennen sen noutamista. Mahdollisista toimituksista myyjä ja ostaja sopivat keskenään. Omistus-oikeus siirtyy kun tuote on kokonaisuudessaan maksettu ilmoitetulle tilille. Myynti-ilmoituksessa on aina maininta tuleeko hintaan alv päälle vai onko tuote sellainen johon ei alv tule (esim. konkurssipesien tuotteet) Samoin on mainittu jos kertakorotuksen minimi on määrätty.

Käyttö on helppoa ja vaivatonta, huutokaupan loppumis-aika ja jäljellä oleva aika näkyy kokoajan. Huutoajan loppuessa huutoaika jatkuu viidellä minuutilla (5 minuuttia) aina tehdyn tarjouksen jälkeen.

%sektionit%